Hiihtovaellus, Patvinsuon kansallispuisto (6.-9.2.2025)

Patvinsuon kansallispuisto ja laajat suo-alueet sekä upeat metsät tarjoavat hiihtäjällä ikimuistoisia hetkiä

Järjestämme helmikuussa 2025 hiihtovaelluksen Patvinsuon kansallispuistossa. Patvinsuo on erämaisin kansallispuistomme, siellä tavataan kaikkia Suomen suurpetoja. Tämän hiihtovaelluksen tavoitteena on opetella talvivaelluksella tarvittavia taitoja ja rutiineja. Hiihtovaelluksella päivämatkat tulevat olemaan maltillisia, keskitymme enemmänkin leirielämään, luonnossa olemiseen ja selviytymiseen talvella. Tällä hiihtovaelluksella yövymme jaettavassa talviteltassa mutta halutessasi on mahdollista nukkua yö vaikkapa taivasalla lumikuopassa. Iltaisin saamme nauttia maittavia retkieväitä nuotion äärellä.

Tämä talvivaellus antaa hyvät valmiudet ja tietotaidot osallistua esimerkiksi Ulkoilma Akatemian Käsivarren hiihtovaellukselle huhtikuussa.

Kuva Janne Laiho

Turvallisuus ja vaativuus

Talvivaelluksella pakkanen voi paukkua yli -30C lukemissa, meidän lainavarusteilla tulet pärjäämään kovissa pakkasissa ongelmitta ja turvallisesti, lämpimät laadukkaat lainavarusteet sisältyvät vaelluksen hintaan, ei tarvitse tehdä omia kalliita investointeja! Mikäli haluat ostaa omia varusteita, on sekin mahdollista meidän kautta. Infokirjeen yhteydessä saat alennuskoodeja yhteistyökumppaneille. Vaelluksella olemme maastossa neljä päivää.

Vaellukselle osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta talviretkeilystä mutta suosittelemme talviretkeilykurssille osallistumista. Liikumme vaihtelevassa mutta tasaisessa maastossa hiihtäen, joten osallistujilta vaaditaan normaalia kuntoa sekä liikkumiskykyä. Päivämatkat ovat maltillisia noin 5-10 km ja pyrimme hyödyntämään valoisan ajan hiihtäessä. Ahkiota vetäessä hiihtovauhti on rauhallinen, joten samalla ehtii nauttia upeasta talvisesta luonnosta.

Ulkoilma Akatemian partnerit mahdollistavat käyttöösi retkeilyvarusteita. Kuljetamme lainavarusteet vaelluksen lähtöön. Meillä lainattavat laadukkaat retkeilyvarusteet kuuluvat aina hintaan, ilman lisäveloitusta!
Kuvakkeiden merkitykset.

Vaelluksesta sanottua

Kuva Janne Laiho

Kenelle tämä hiihtovaellus sopii?

> Sinulla on halu tutustua talvivaeltamiseen turvallisesti.
> Sinulla on halu kokea upeita talvisia maisemia.
> Sinulla on jo kokemusta kesällä retkeilemisestä.

Kuva Janne Laiho

Ohjelma

Torstai = tapaaminen Patvinsuolla klo 11:00. Käymme varusteet huolella läpi ja valmistaudumme maastoon lähtemiseen.
Päivämatka noin 6 km.
Perjantai = Päivämatka noin 12 km.
Lauantai = Päivämatka noin 5 km.
Sunnuntai = Päivämatka noin 7 km.

Vaelluksen ohjaaja

Vaelluksen ohjaajana toimii Ulkoilma Akatemian yrittäjä, kouluttaja ja erä- ja luonto-opas Vesa Viittala.

Reitti ja profiili

Hiihdämme talvivaelluksen neljän päivän aikana noin 25 km. Tarkempi reitti ja matka tarkentuu lumi- ja jäätilanteen mukaan paikan päällä. Reitti tulee mahdollisesti kulkemaan järvien jäillä ja isoilla suoalueilla, nousumetrejä kertyy vähän. Ajankohtainen jäätilanne vaikuttaa oleellisesti turvavarusteisiin ja reittiin, kuten naskalit ja heittoköysi, ohjaaja huolehtii näistä.

Kuva Janne Laiho

Sijainti Patvinsuon kansallispuisto https://www.luontoon.fi/patvinsuo

Patvinsuon kansallispuisto sijaitsee Joensuu – Lieksa -tien (kantatie 73) itäpuolella. Patvinsuolle on Joensuusta Uimaharjun kautta matkaa 90 km. Suomun luontotuvalle on Uimaharjusta matkaa 40 km ja Lieksasta 55 km.

Kannustamme kimppakyyteihin, kimppakyydeistä ja muuta keskustelua voit sopia vaelluksen omassa whatsapp-ryhmässä.

Kuva Vesa Viittala

Talvivaelluksen hinta

Talvivaelluksen hinta on 399€/henkilö.
Hinta sisältää veron, kaikki tarvittavat talviretkeilyvarusteet lainaan, ohjauksen ja koulutuksen maastossa sekä talviretkeilyn verkkomateriaalin (arvo 99€).

**Lue lisää: Lainavarusteet:
Saat lainaksi ilman lisäveloituksia mm. kahdestaan jaettavan talviteltan, bensakeittimen bensoineen, talvikiilat, routamaton, talvimakuualustan (R-arvo 7.3), 2 x talvimakuupussin, vetoaisallisen ahkion, vetovyön, ahkiopussin ja muita varusteita sekä etuja. Kuljetamme puolestasi lainavarusteet vaelluksen alkuun.

Voit maksaa koko vaelluksen kerralla, tai maksaa pelkän varausmaksun 50 €. Varausmaksu alennuskoodilla ”varaus2025”. Varausmaksun maksamisen jälkeen saat vahvistuksen sekä myöhemmin sähköpostiin loppulaskun (349 €), jonka eräpäivä on 30 vrk ennen vaellusta.

Huom! Hintaan ei sisälly retkiruokia.

Tämän retken voit maksaa / varata myös liikuntaedulla. Liikuntaedussa saaja Outdoor Adventures Finland (maksu 50,00-399,00), käytä varatessa alennuskoodia “liikuntaedut2024“, jolloin ostoskorissa hinta 0,00 euroa.

Talvivaellus ja sen vastuullisena järjestäjänä toimii Outdoor Adventures Finland (y-tunnus 3255796-2).


Jäikö jokin askarruttamaan?

Useisiin kysymyksiin löytyy vastaus usein kysyttyä-sivuilta. 

Voit kysyä myös alareunan chatissä tai Facebookissa – me vastaamme!