Ulkoilma Akatemian kursseilla ja vaelluksilla saat lainaan kaiken tarvittavan!

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on otsake_lainavarusteet-1024x380.jpg

Me tarjoamme parhaimmilta brändeiltä laadukkaat retkeilyvarusteet käyttöösi. Kaikki varusteet ovat käytössäsi kursseilla ja vaelluksilla. Sinulla itselläsi tulee olla vähintään olosuhteisiin sopivat vaatteet sekä jalkineet.

Tämän lisäksi kursseilla (ei vaelluksilla) tarjoamme pakastekuivatut retkiruoat.

Tarjoamme myös partnerimme kanssa mahdollisuuden hankkia varusteita omaksi.

Tutustu lainattaviin varusteisiin ja tervetuloa mukaan!

Näitä varusteita tarjoamme sinulle kaudella 2023/24

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on partneri_pieni_haglofs.jpg

Rinkka on parhaimmillaan sellainen kantolaite, jolla varusteet kulkevat huoletta määränpäähän ja takaisin.

Käytössäsi on laadukkaat ja helposti pakattavat Haglöfs Van 70 rinkat sekä tarvittava sadesuoja.


Makuupussi tarjoaa lämpöä ja pitää huolen riittävästä levosta sekä palautumisesta. Hyvä makuupussi tuo turvaa myös odottamattomissa tilanteissa. Makuualustoina käytämme talvella routamaton kanssa Therm-a-Rest NeoAir XTherm NXT MAX (R-arvo 7.3) ja kesällä Therm-a-Rest NeoAir Xlite NXT alustoja.

Käytössäsi on huippulaadukas Therm-a-rest Questar makuupussit. Talvella lisäksi paksu kuitumakuupussi. Makuupussin kanssa käytetään aina makuupussilakanaa.Makuualusta kruunaa lämpöiset ja levolliset yöunet.

Käytössäsi on korkealaatuiset Exped Airmat UL Lite, Synmat Lite 5 ja Synmat 7 makuualustat. Näiden makuualustojen lisäksi saat solumuovisen makuualustan sekä Exped-tyynyn.

Alusta vaihtuvan kesän 2023 aikana.Retkikeitin takaa aina tarvittaessa lämmintä juomista ja ruokaa. Tehokas ja kompakti retkikeitin kuluttaa vähän poltoainetta ja painaa rinkassa vähän.

Käytössäsi on kompakti PocketRocket Deluxe Stove Kit retkikeitin sekä olosuhteisiin sopiva MSR-kaasu. Talvella vaihtoehtoisesti MSR -bensakeitin sekä polttoaineen puhdistettu bensiini.

Teltta tuo turvaa ja takaa hyvän palautumisen seuraavaan päivään. Käytössäsi on Tindheim -tunneliteltta tai Hubba Hubba NX -kupoliteltta.Otsalamppu tuo turvaa ja toimintakykyä pimeneviin iltoihin sekä talvikuukausiin. Hyvä otsalamppu toimii leirissä kuin maastossa liikkuessa. Säädettävä valoteho sekä valokeila tuovat joustavuutta.

Käytössäsi on Ledlenserin laadukas akkukäyttöinen otsalamppu.Retkiruoka tuo riittävästi energiaa ja pitää sinut toiminnassa kaikissa tilanteissa. Monipuolinen valikoima tarjoaa vaihtoehtoja myös erilaisia ruokia syöville retkeilijöille.

Kursseilla sinulla on käytössäsi Tactical Foodpack retkiruoat sekä aamupuurot.

Vuonna 2023 käytössä Summit to eat -kuivamuonat.Tarjoamme partnerimme Varuste.netin kanssa mahdollisuuden hankkia varusteita myös itsellesi. Suurinta osaa lainattavista varusteista on mahdollisuus hankkia myös itselleen tuntuvalla alennuksella.

Käytössäsi on Varuste.netin kanssa luotu Ulkoilma Akatemia valikoima, josta löytyvät mm. Fjällräven teltat ja rinkat sekä Primus keittimet. Etu on voimassa vuoden 2023 loppuun.Partnerimme Jemtlander:in ammattilaistason ahkioita. Jemtlanderin kehityksessä on mukana ollut itse Bo Hilleberg. Jemtlanderin tavoitteena on ollut luoda hyvin harkittu ja toimiva ahkio, johon mahtuu helposti kaikki talvivarusteet ja joka on helppo pakata. Ahkion tärkeänä ominaisuutena pidetään vakautta, jotta se ei kaadu, vaikka se olisi täysin pakattu. Tärkeää on myös, että kelkkaa kaikkine tarvikkeineen, soljeineen jne. voidaan käsitellä hanskat kädessä.


Calazo:n laadukkaat säänkestävät kartat ovat käytössä Suomessa sekä pohjoismaissa.


Retkelle tai töihin, 12 vaihtoehtoa. Hyvää hauduttamalla

Suomalaiset lähiraaka-aineista valmistetut retkiruoat, gluteenittomat, laktoosittomat, myös vegaanivaihtoehdot. Kaksi tapaa valmistaa: Keitä liedellä, keittimellä… miedolla lämmöllä vartti TAI hauduta ruokatermoksessa. Lunch2Go -tuotesarja voitti kultamitallin Artesaaniruoka SM 2021 -kilpailun innovaatiosarjassa. Osallistumalla Ulkoilma Akatemian kursseille tai vaelluksille saat Nordic For Youn verkkokauppaan alennuskoodin ja tilattua retkiruuat suoraan kotia.


Puhdistamme juomaveden kursseilla ja vaelluksilla Hygean UV-pulloilla. Hygean juomapullon teknologia perustuu UV-C-desifiointitekniikkaan.


Retki-lehdestä voit löytää meidän tarinoitamme.


KalajaRetkeily kuuluu myös Outdoor Adventures Finlandin alaisuuteen. KalajaRetkeilyn laadukkailla kajakeilla melotaan melontakursseilla ja melontavaelluksilla. KalajaRetkeilyn nettisivuilta voit myös vuokrata melontakalustoa. Melontakalusto sijaitsee Etelä-Konneveden itälaidalla, Hanhitaipaleen satamassa lähellä parhaita melontavesiä.


Lisäksi olemme varanneet sinulle myös muita tarvikkeita, jotta retkesi olisi mahdollisimman onnistunut. Meiltä löytyy mm. juomapulloja, kompasseja yms.

Talvella käytössäsi lisäksi ahkiopulkka, lumikengät tai karvapohjasukset. Tunturisuksia tai monoja meillä ei ole tarjota lainaksi.