Tässä kysymyksia ja vastauksia, joista voi olla sinulle apua. Mikäli kysymystäsi ei löytynyt tai tarvitset lisää vastauksia niin ota yhteyttä.

sähköpostilla tai chatissa me vastaamme!

Voit toki myös soittaa. Vastaamme puheluun parhaamme mukaan .

Alla on erikseen kerrottu miten meidän sähköpostit tulevat. Mikäli emme tavoita sinua sähköpostilla, niin yritämme lähettää sinulle tekstiviestin ja viime kädessä soitamme sinulle.

Valitettavasti moni jättää ilmoittautumisen yhteydessä kertomatta puhelinnumeronsa. Mikäli et tarkista sähköpostisi roskapostiltikkoa, etkä ole antanut puhelinnumeroasi, silloin “emme pysty olemaan sinuun yhteydessä”.

Loppulasku lähetetään noin kuusi viikkoa ennen kurssia tai vaellusta. Maksuaikaa on yleensä 14 vuorokautta (ellei kurssin tai vaelluksen alkuun ole alle kuusi viikkoa).

Loppulasku lähtee Holvin palvelimelta automaattisesti. Saamamme palautteen mukaan mm. Hotmail-sähköpostipalvelu siirtää laskut usein roskapostiin, joten tarkista myös omat roskapostit. Me emme pysty vaikuttamaan sähköpostin turvamäärityksiin.

Infon löydät kurssin tai vaelluksen whatsapp-ryhmän tiedoista -> mediat, linkit ja dokum.->selaa välilehdet. 

Pakkasrajaa meillä ei varsinaisesti ole. Lähtökohtaisesti muutamme kurssia vallitsevan sään mukaan. Meillä on suunnitelma kuinka kurssi voidaan hoitaa turvallisesti myös kylmässä säässä. Kurssit sijoittuvat kevättalveen, jolloin yleensä kovimmat pakkaset alkavat olla ohi.

Olemme yhteydessä ja kerromme suunnitelmista jos pakkasta on yli 20 astetta.

Tutustu “kokemuksia ja palautetta” -sivuun. Saimme vuonna 2020 yleisarvosanaksi 4,8/5.

Olemme tehneet sivun, jolla avaamme normaali vaelluspäivää sekä kerromme kuinka vaativia vaellukset ovat. Lue lisää.

Olemme tehneet sivun, jolla avaamme meidän normaalia kurssi- tai vaelluspäivää. Lue lisää.

Koronaviruksen leviäminen otetaan huomioon kurssien ja vaellusten suunnittelussa. Lue lisää.

Syötä “alennuskoodi” -kohtaan lahjakortin koodi – ja paina “käytä”. Mikäli hinta ei muutu on lahjakortissa jokin vika. Ole yhteydessä chatin kautta tai sähköpostilla info@ulkoilmaakatemia.fi. Me tarkistamme tilanteen ja selvitämme toimimattomuuden syyn.

Valitettavasti kansallispuistojen yhteydet ovat edelleen huonot vaikka Metsähallitus pyrkii kestävään matkailuun. Olemme sitoutunut kestävän matkailun periaatteisiin, joten suosimme kimppakyytejä. Kimppakyydit sovitaan joko sähköpostilla tai suljetussa Facebook-ryhmässä. Esimerkiksi Seitsemiselle on kaikille järjestynyt kyyti.

Ulkoilma Akatemian yön yli kestävillä kursseilla ja vaelluksilla yövytään teltoissa, jollei toisin ole mainittu. Meiltä saat lainaan kaikki tarvittavat varusteet, myös teltan.

Pyydämme varautumaan ajatukseen jaetusta teltasta mutta pyrimme aina huomioimaan jokaisen oman henkilökohtaisen toiveen. Joskus telttailualue voi olla hyvin täynnä ja joudumme tiivistämään telttojen määrää.

Retkeilykursseilla käytämme pääsääntöisesti Tactical Foodpack -retkiruokia. Ruokavaihtoehdoissa on kasvis, kana, kala sekä liha (possu tai nauta). Meiltä löytyy myös laktoositon sekä gluteeniton vaihtoehto.

Pyrimme tarvittaessa huomioimaan myös muut erityisruokavaliot, kuten veeganinen ruokavalio. Poikkeustapauksissa voimme hyvittää ruokien osuuden kurssimaksusta (mikäli emme löydä ratkaisua valmiista retkiruokavaihtoehdoista).

Huom! Vaelluksille retkiruoka on saatavilla erikseen tilattavana retkiruokapakettina.

Otamme vastaan tunnetuimpia liikuntaetuja. Liikuntaedulla voi maksaa osin tai kokonaan meidän järjestämiä vaelluksia. Vaelluksen yhteydessä on kerrottu, jos maksuvälineenä käy liikuntaetu.

Kursseilla liikuntaetu ei käy maksuvälineenä. Lue tarkemmin liikuntaeduista ja niiden käytöstä.

Kaikkiin kursseihin tai vaelluksiin sisältyy tarvittavat retkeilyvarusteet. Kysymme etukäteen mitä varusteita osallistuja tarvitsee lainaksi, ja mitä hänellä on itsellään. Lainattavista varusteista ei tule erillisiä kuluja osallistujalle.

Ulkoilma Akatemian operoimille kursseille voi usemmiten ottaa koiran mukaan. Koira täytyy olla jatkuvasti kytkettynä kansallispuiston sääntöjen mukaisesti. Osallistuja vastaa koiran mukana olemisesta sekä mahdollisista vahingoista. Osallistuja huolehtii ettei koira häiritse päivän etenemistä.

Olethan yhteydessä ennen paikan varaamista, niin tarkistamme ettei samalla kurssilla ole useampia koiria.

Vaeluksille ei voi vuodesta 2021 alkaen ottaa koiraa mukaan. Tällä halutaan varmistaa osallistujan oman vaelluksen onnistuminen. Mikäli olet kokenut vaeltamaan koiran kanssa, niin voimme tehdä poikkeuksia. Huomaa että koira on osallistujan vastuulla.

Retkeilyharrastuksesta kiinnostuneille henkilöille, joilla ei ole kokemusta retkeilystä tai retkeilyvarusteista.

Osa kursseista ja retkistä on suunnattu jo retkeilyharrastuksen aloittaneille. Kurssin tiedoissa kerrotaan tarkemmin kurssin sisällöstä sekä vaativuudesta. Kysy tarvittaessa!

Samalla voi tutustua uusiin samanhenkisiin ihmisiin. Kurssit sopivat myös jo retkeilyharrastuksen aloittaneille, joilla on halu syventää tietämystään retkeilystä sekä varusteista.

Ikäraja 18-vuotta (alle 18-vuotias voi osallistua vain vanhemman seurassa). Terveydentila normaali. Kurssilla ei harrasteta raskasta fyysistä liikuntaa.

Retkeilyharrastuksen jo aloittaneille henkilöille, joilla ei ole paljoa kokemusta usean päivän vaelluksista tai haluavat vaeltaa ryhmässä oppaan johdolla. Samalla voi tutustua uusiin samanhenkisiin ihmisiin.

Vaelluksien sisältö vaihtelee, joten tarkemmat tiedot löydät vaelluksen kohdalta. Osa vaelluksista on vaativimpia, joten haastetta riittää myös aikaisemmin vaeltaneille.

Ikäraja 18-vuotta (alle 18-vuotias voi osallistua vain vanhemman seurassa).

Ulkoilma Akatemian kurssimaksu sisältää kurssin aikana tarjottavat ruoat*, koulutuksen, lainavarusteet, partnereiden tarjoamat edut (edut vaihtelevat) sekä verkkopalvelun kautta tarjottavaa tukea harrastuksen aloittamiseksi (verkkokurssi).

Osallistujilla tulee olla voimassa oleva tapaturmavakuutus tai matkavakuutus.

Majoitus sekä koulutuksen ulkopuolella tapahtuvat ruokailut hinnoitellaan erikseen.

*vaelluksilla retkiruoka on saatavilla erikseen.

Osallistujan tulisi ottaa mukaan kelvolliset kengät sekä säänkestävät ja lämpimät vaatteet, joilla pärjää koko päivän ulkona. Henkilökohtaiset hygieniatuotteet sekä lääkkeet. Runsaasti reipasta mieltä ja intoa!

Ulkoilma Akatemia on valikoinut partnereiksi markkinoiden parhaat ulkoilubrändit sekä muut alan vaikuttajat. Brändien edustajat eivät ole mukana kurssilla. Kerromme rehellisesti ja avoimesti varusteista. Partnereiden tuotteet ovat sellaisia, joihin me luotamme ja haluamme esitellä ne esimerkkeinä siitä, minkälaisia hyvät retkeilyvarusteet ovat.

Partnerit mahdollistavat kursseille aina uusimmat varusteet sekä kouluttajille ajantasaisen tiedon tuotteista. Partnerit eivät vaikuta kurssin sisältöön.

Varauksen yhteydessä maksetaan 50,00 euron varausmaksu. Loput kurssimaksusta maksetaan 30 vrk ennen kurssia. Mikäli varaushetkellä kurssin alkuun on alle 30 vrk, maksetaan koko kurssi varauksen yhteydessä.

Lue tarkemmin maksamisesta ja peruutusehdoista.

Ilmoita välittömästi sairastumisesta lomakkeella tai sähköpostilla info@ulkoilmaakatemia.fi tai soita 040 526 8562 (jos aikaa kurssin tai vaelluksen alkuun alle tunti). Mikäli olet maksanut jo varausmaksun ja kurssin alkuun on alle 60 vuorokautta, niin toimita meille kopio lääkärintodistuksesta.

Mikäli varausmaksu on maksettu ja kurssin alkuun on yli 60 vuorokautta, niin pelkkä ilmoitus riittää.

Ryhmäkoko kursseilla ja vaelluksilla pyritään pitämään kymmenessä osallistujassa (melonnassa kahdeksan osallistujaa) sekä yhdessä tai kahdessa kouluttajassa / ohjaajassa. Pienin ryhmäkoko on viisi osallistujaa.

Saatavilla olevien paikkojen määrä ei kerro aina osallistujien määrää. Avaamme paikkoja aina enemmän kuin ryhmäkoko sallii. Tämä johtuu laskennallisesta peruutusten määrästä. Näin pyrimme varmistamaan maastoon lähtevän ryhmän koon riittävän kokoiseksi.

Joillakin harvoilla kursseilla tai vaelluksilla voi olla normaalia isompi ryhmä. Tähän varaudutaan yleensä lisäämällä ohjaajien määrää.

Olemme koonneet sivun "Hyönteiset ja retkeily". Hyttyset, itikat, mäkäräiset, polttiaiset, paarmat, punkit

Kaikkien kurssien ja vaellusten varausmaksu on vuonna 2024 50,00 euroa. Hinnan saat alennuskoodilla "varaus2024".