Asiakkaamme ovat antaneet meille yleisarvosanaksi 4,8 / 5 vuonna 2020. Kiitos kaikille mukana olleille!

Ulkoilma Akatemia pyrkii aina olemaan asiakkaiden luottamuksen arvoinen. Me teemme kaikkemme, että luontokokemus kanssamme olisi mahdollisimman onnistunut. Kehitämme myös toimintaamme jatkuvasti ja reagoimme palautteeseen. Kaikki palaute on todella arvokasta ja auttaa meitä tekemään työmme jatkossa entistäkin paremmin.

98,7 %:a asiakkaistamme suosittelisi Ulkoilma Akatemian kursseja ja vaelluksia

vastauksia 77

Meille on muodostunut vuosien aikana useita pidempiä asiakassuhteita. Kuuntelemme heidän toiveita ja kehitämme palveluitamme näiden toiveiden pohjalta. Esimerkiksi vuonna 2021 järjestämme ensimmäisen erämaavaelluksen, jonka suunnitteluun otamme asiakkaat mukaan.

91 %:a varusteita lainanneista oli sitä mieltä että varusteet toimivat täydellisesti (5/5).

vastauksia 67

Lainavarusteet ovat kaikkien asiakkaidemme käytössä, aina ja veloituksetta. Haluamme auttaa asiakkaitamme löytämään itselleen sopivat varusteet sekä turvaamaan onnistuneen kurssin tai vaelluksen. Kaikki lainavarusteet ovat huippulaadukkaita.

Saimme arvosanaksi 4,9 / 5 kun kysyimme “Ottiko kouluttaja sinut huomioon?”

vastauksia 77

Ryhmäkoko meidän kursseilla ja vaelluksilla on yleensä 8-10 osallistujaa. Joskus harvoin meillä on ollut suurempi ryhmä. Pyrimme aina huomioimaan kaikki osallistujat. Kouluttajamme ovat ammattitaitoisia ja tottuneet työskentelemään erilaisten ihmisten kanssa.

Tervetuloa rohkeasti mukaan vuonna 2021. Lähde mukaan verkkokurssille, retkeilykurssille tai vaellukselle! Tutustu vaikka ennen päätöstä meidän saamaan palautteeseen.

Kiittäen,
Mika ja koko kouluttaja poppoo!


Asiakkaidemme antamaa palautetta vuodelta 2020

Ruusuja ????

Kurssia muotiltiin joustavasti kelien mukaan ja turvallisuus edellä.

Kouluttaja Mika oli ensiluokkainen! Sain kaiken tarpeellisen avun ja neuvot, jotta voin lähteä omatoimiselle vaellukselle.

Ohjaaja Markku oli todella hyvä työssään, osasi ottaa kaikki huomioon ja innostaa melontaan.

Oli mukava ja leppoisa tunnelma koko kurssin ajan. Sain kurssilta juuri sitä mitä halusinkin, joten olin hyvin tyytyväinen.

Kiitos hienosta alkeiskurssista retkeilyn parissa! Sain uutta varmuutta jonka avulla uskallan lähteä myös itse nauttimaan luonnosta pidemmäksikin aikaa.

Kouluttajamme Jani oli aivan mahtava. Todella asiantunteva ja osaava! Kaikkiin kysymyksiin sai kattavat vastaukset. Terkut vielä Janille ja kiitokset mahtavasta kurssista!

Paljon tietoa, taitoja ja innostusta jäi kotiin viemisiksi. Kouluttajat antoivat paljon hyviä vinkkejä. Lainattavat varusteet todella hyviä – niissä on tosiaan eroja! Mukavan rento tunnelma, ei suu mutrussa vääntämistä, vaikka viikonloppu erittäin asiapitoinen olikin.

Kurssille oli tosi pieni kynnys osallistua. Varustelista oli kattava ja lainatavarat tosi laadukkaita joita oli kiva päästä testaamaan, että tiesi millaisia olisi itselle hyvä hankkia. Kurssin vetäjät ammattitaitoisia ja mukavia, viihdyin erittäin hyvin. Kiitos antoisasta kurssista!

En oikeastaan osaa sanoa muuta kuin kiitos. Kurssi todellakin innosti virittelemään vaellusharrastusta ja rohkaisi kokeilemaan tulevaisuudessa vaativampiakin maastoja ja säätiloja. Kaikki tuntui turvalliselta ja hyvin järjestetyltä ja oli ihan loistava hinta-laatu-suhde.

Odotan jo nyt kovasti mahdollisia hiihto vaelluksia, sekä ensi kesän Ruotsin retkeä.

Hei Mika, kurssi oli aivan mahtava. Opin paljon käytännöllisiä asioita erityisesti varusteista ja taidoista. Seura olikin tosi kiva ja ilmapiiri rento. Vaelluksen kilsa/päivä sekä nopeutta/taukoja jne oli juuri sopiva aloittelijoille varsinkin niille joilla oli ’ylipainava’ rinkka. Into vaellukseen vaan lisääntyi. Lainavarusteet ylitti odotuksiani.

Allu oli loistava ohjaaja! Vaikka hän itse on ammattilainen, niin aidosti jaksoi kertoa meille kaikkia perusasioita ja oli ystävällinen ja huumorintajuinen. Jäi kiva fiilis!

Jälleen loistava vaellus.

Osattiin vastata tyhmiinkin kysymyksiin, tosin niitä ei kuulema ole 🙂 Ohjaajat olivat nopeasti samalla aaltopituudella koko muun porukan kanssa ja läppä lensi molemmin puolin, mikä oli hyvä, koska se myös madalti kynnystä kysellä. Kaikki oli hyvin järjestetty.

Rutkasti itsevarmuutta lähti mukaan ja kyllä ne kartankin salat pikkuhiljaa aukenee.

Oppaiden ammattitaito ja ryhmän huomioiminen todella hyvää

Jani on asiantunteva ja ystävällinen kouluttaja. Kurssi oli hyvin suunniteltu ja sen sisältö oli kattava. Kiitos kurssista!

Vietin oikein rentouttavan viikonlopun luonnon helmassa. Mitä muuta ihminen enää tarvii kuin metsän ja muutaman kivan kaverin mukaan. Kiitos, teette tärkeää ja hyvää työtä!

Kiitos! Suosittelen kaikille ja seuraan kyllä valikoimaa, voisin hyvin osallistua uudelleenkin.

Anne on ihana ohjaaja, ei tarvinnut pelätä pärjääkö joukon mukana. Otti kaikki osallistujat hienosti ja kärsivällisesti huomioon. Suuret kiitokset Annelle!!

Teillä on loistava konsepti!

Kiitos! Kurssi täytti odotukset ja antoi enemmän kuin odotinkaan.

Pääsin loistavasti irti arjesta. Töihin palanneena huomaan muistelevani vaelluksen ylä- ja alamäkiä kesäloman kohokohtana.

Opetus oli kattavampi mitä odotin. Ryhmä hauska ja hyvä henkinen. Siitä kiitos loistaville vetäjille. Telttailukammo katosi kun nykyaikaiset varusteet sai käyttöön. Kaikinpuolin onnistunut viikonloppu. Vaeltaminen ja retkeily ei jää tähän ????

Opas oli rauhallinen ja asiantunteva. Kurssilla käytiin todella hyvin kaikki tarpeellinen ja harjoiteltiin taitoja. Tarvittaessa sai myös henkilökohtaisempaa opastusta.

Vaikka paikoitellen etappien väli oli raskas, mielestäni se oli sopivan raskas. Taukoja oli sopivasti ja aamuisin ja iltaisin oli riittävästi omaa aikaa palautua.

Upea uusi harrastus, todella taitava kouluttaja ja kelit ei olisi voinut osua paremmin.

Kurssilla oli mukava ja rento tunnelma ja kaikki haasteet saatiin tuntumaan helpolta joten viihdyin todella hyvin. Myös kaikki info ja tieto oli todella kattavaa!

Vetäjät ylittivät käsitykseni Rami, Mika ja Allu. Ystävällisyys, rauhallisuus, vankka asiantuntijuus, läsnäolo ja keskittyminen kysyjään.

Todella kattava paketti kaikenkaikkiaan ja Mika halusi todella jakaa kaiken tiedon ja taidon meille. Saatiin todella rahalle vastinetta. Kiitos paljon!

Kaikki toimi loistavasti. Kurssin tilaaminen, maksaminen, tiedotus sekä koronaan että itse kurssiin liittyen. Arvostin sujuvia järjestelyjä, varusteiden jako oli nopeaa ja tehokasta. Kouluttaja Katja oli huikea!

Yllättävää oli erityisesti se, että kaikki sujui niinkuin pitikin ja aikataulut pitivät.

Lähdin mukaan oppiakseni taitoja, mutta kokemus vaikutti minuun myös asennetasolla. En osannut odottaa, että retkeilystä voi saada henkisellä tasollakin noin paljon irti.

Kaikilta osin; kurssin vetäjä ammattitaitoinen, rauhallinen, osallistujat yksilöllisesti huomioiva ja huolehtiva. Kurssin sisältö hyvin suunniteltu, aikataulussa pysyttiin mutta myös joustavuuteen oli mahdollisuus.

Elkää luopuko melontakurssin pitäjästä. Parempaa ei ehkä löydy.

Risuja

Aamuaikataulu voisi olla jämptimpi, eli lähtö kun sovitaan, koiran mukanaolo ryhmävaelluksilla haasteellista.

Vastaus: Olemme päättäneet ettei koiraa voi ottaa enää vaellukselle mukaan. Tämä päätös on tehty näiden vuosien kokemusten perusteella. Päätös on ennenkaikkea koiran omistajien eduksi.

Lauantai-illaksi olisi kaivannut esimerkiksi yhteistä ilta-nuotiota tai muuta yhteistä hetkeä.

Vastaus: Tähän on pyritty kiinnittämään huomiota. Pyrimme luomaan ympäristön, joka antaa mahdollisuuden istua tulilla ja rentoutua ennen telttaan vetäytymistä.

Tacticalin ruokapakkaukset eivät ole yhtä hyviä kuin mitä Summitit olivat.

Vastaus: Tämä on tullut yleisesti palautteissa esille. Mietimme tarkasti miten jatkamme retkiruokien kanssa vuonna 2021. Haluamme tarjota laadukasta retkiruokaa.

Lainavarusteista muut oli loistavia paitsi rinkka ei vastannut odotuksiani. Liian pitkä lyhyelle selälle säädöistä huolimatta.

Vastaus: Olemme hankkineet lisää rinkkoja, jotka sopivat myös lyhyemmälle selälle. Pyrimme että vaihtoehtoja olisi aina riittävästi tarjolla.

Ennakkotiedottamisen esim. mukaan otettavista varusteista toivoisin olevan selkeämpää ja täsmällisempää.

Vastaus: Tässä on varmasti parannettavaa. Pyrimme selkeyttämään ohjeita.

Enemmän ennakkotietoa kunkin päivän taipaleesta olisi voinut olla aamuinfossa, autiotupien ja retkeilypaikkojen käyttöetiketti olisi myös hyvä aihe käydä läpi vaelluksella.

Vastaus: Tämä on meillä aina tarkoitus. Joskus kuitenkin jotain unohtuu tai ei toteudu suunnitellusti.

Ainoa huono puoli on se, että haluaan nyt nimenomaan Fjallräven teltan! Budjetini ei vaan riitä.

Vastaus: Teemme yhteistyötä Varuste.netin kanssa, jotta voisimme tarjota myös etuja varusteiden hankintaan. Esim. Fjällrävenin teltasta pystymme tarjoamaan 15 % alennuksen. Me myös vuokraamme varusteita! 🙂

Vedenpuhdistuksesta voisi olla tarkemmin että se tulee teiltä; tabletit tai suodatin.

Vastaus: Tämä asia oli vuoden 2020 infoissa ollut epäselkeä. Tieto korjattiin kesken kauden. Mm. tämä tieto on lisätty osallistujille tarkoitetulle OmaKurssi-sivuille.

Ehkä etukäteistiedoissa voisi mainita, että korkeuserot ovat vaativia. Pelkkä hyvä peruskunto ei välttämättä riitä, jos on vaivaa nivelissä.

Vastaus: Kerromme tuotesivuilla “Maastossa on paikoin vaativia kohtia, joten osallistujilta vaaditaan normaalia kuntoa sekä liikkumiskykyä“. Tämä tieto on pääsääntöisesti ollut riittävä. Reitin vaativuutta on hankala kuvata. Tämän asian kanssa olemme painineet jo jonkin aikaa. Pyrimme edelleen löytämään sopivan tavan ilmoittaa vaativuus.

Porukka oli mahta, vaikkakin vähän liian runsaslukuinen omaan ei niin sosiaaliseen mieleeni, mutta onneksi metsässä on aina tilaa.

Vastaus: Joskus harvoin ryhmäkoko on suunniteltua suurempi. Normaalisti maksimi on kymmenen osallistujaa.

Viestintää ja viestintäkanavia olisi hyvä yksinkertaistaa ja selkeyttää, näin asiakaskokemus olisi miellyttävämpi ja kokonaisuuden hahmottaminen olisi helpompaa ja käyttäjäystävällisempää. Eri nettisivut, -osoitteet, nimet ja kanavat tuntuivat sekavilta: compass outdoor, ulkoilma-akatemia -mikäsenytolikaan… Palvelumuotoiluanalyysiä suosittelen.

Vastaus: Hyvä palaute. Haaveena olisi selkeämpi käyttöliittymä, ja vain yksi paikka, josta osallistuja saa kaiken tiedon. Kompass Outdoor on yritys, joka tarjoaa erilaisia palveluita. Ulkoilma Akatemia on yksi näistä palveluista.

Toivoisin että kursseja/vaelluksia olisi enemmän myös etelä/keskisuomessa.

Vastaus: Meidän kaikki kurssit ovat Etelä- tai Keski-Suomessa. Vaelluksia pyrimme saamaan myös tälle alueelle.

Ehkä kävelytahti oli turhan nopea itselleni varsinkin kun kurssia mainostettiin että etenemme kaikessa rauhassa tms. Mutta pysyin perässä 🙂 Ja tiedänpähän mikä on omilla tulevilla reissuillani hyvä etenemistahti.

Vastaus: Pyrimme tuomaan esille päivämatkat sekä niihin käytettävän ajan. Kulkunopeus on keskimäärin 3 km tunnissa. Yritämme sovittaa vauhdin koko ryhmälle sopivaksi.