Meloja 1 peruskurssi – Etelä-Konneveden kansallispuisto (8.-9.6.2024)

Melonnan Meloja 1 peruskurssi Etelä-Konneveden kansallispuisto
Melonnan Meloja 1 peruskurssi, Etelä-Konneveden kansallispuisto

Meloja 1 peruskurssi tarjoaa turvallisen tavan aloittaa uusi harrastus. Melontakurssi järjestetään upeassa kirkasvetisessä Etelä-Konneveden kansallispuistossa. 

Kesäkuussa 2024 järjestämme kahden päivän Meloja 1 (EPP1) peruskurssin Etelä-Konneveden kansallispuistossa Rautalammilla. Tämä melontakurssi on loistava tapa aloittaa melontaharrastus turvallisesti. Kurssilla noudatetaan melonta- ja soutuliiton Meloja 1 -melonnan peruskurssin sisältösuositusta, kuitenkin siten soveltaen, että melontakurssin pääpaino on retkimelonnassa järvellä. 

Kuvakkeiden merkitykset.

Melontakurssin taito- ja kokemusvaatimukset

Melontakurssille osallistumiseksi ei vaadita aikaisempaa melontakokemusta. Osallistujilla tulee olla riittävä uimataito.

Melontakurssille osallistuvalla on mahdollisuus saada melonnasta kurssitodistus, joka on hyödyksi esim. osallistuessa muille meidän melontaretkille ja vaelluksille tai melontaseuraan liityttäessä. 

Melontakurssilla harjoitellaan ohjatusti pelastautumisia. Etelä-Konneveden kansallispuisto
Kuva Meloja 1 peruskurssilta, pelastautumisharjoituksia, Etelä-Konneveden kansallispuisto

Melontakurssin ohjelma ja sisältöä

Päivä 1

  • Aloitus klo 11:00 ja päättyy noin klo 18:00.
  • Aloitamme peruskurssin klo 11:00 Törmälän loma- ja kurssikeskuksen rannassa. Aamupäivällä tutustutaan melontakalustoon ja harjoitellaan melonnan perusteita. Tämän jälkeen on mahdollisuus syödä omakustanteinen lounas Törmälässä. Iltapäivällä teemme melontaretken Hankavedellä, jonka aikana syvennetään ja harjoitellaan aamulla opeteltuja taitoja käytännössä.
  • Päivä päättyy pelastautumisharjoituksiin klo 18:00 mennessä Törmälän rannassa.

Päivä 2

  • Aloitus klo 9:30 ja päivän päätämme noin klo 15:00.
  • Siirrytään Törmälästä kimppakyydeillä Hanhitaipaleen satamaan, harjoittelemme ja käymme läpi melontaan liittyvää logistiikkaa. Lähdemme n. klo 10.30 melontaretkelle. Melontaretken aikana kerrataan edellisenä päivänä opittuja asioita ja opitaan uusia. Melontaretken aikana rantaudutaan tauolle ainakin kaksi kertaa, jolloin samalla tulee harjoituksia luonnonrantoihin rautautumisesta. Lounaana tarjoamme retkiruoan.
  • Peruskurssi päätetään Hanhitaipaleen satamaan klo 15:00 mennessä.

Pidätämme oikeudet muutoksiin. 

Melontakurssin kouluttaja

Melontakurssin ohjaajana toimii Ulkoilma Akatemian kouluttaja, erä- ja luonto-opas ja melontaohjaaja Vesa Viittala.
Melontakurssin ohjaajana toimii Ulkoilma Akatemian kouluttaja, erä- ja luonto-opas ja melontaohjaaja Vesa Viittala.

Melontakurssin turvallisuus

Jos sääolosuhteet (tuulen voimakkuus yli 8 m/s) eivät salli melontaretken turvallista toteuttamista niin varaamme oikeuden muuttaa ja tarvittaessa lyhentää retkiohjelmaa. Melontaohjaajalla on voimassa oleva EA1 & EA2-kortti, matkailunalan ja turvallisuuspassi (MaTuPa) sekä hygieniapassi. 

www.olenmeloja.fi/melonta/turvallisuus/

Melontakurssin sijainti

Melontakurssi järjestetään Etelä-Konneveden kansallispuistossa sekä Hankavedellä Pohjois-Savon Rautalammilla. Etäisyydet noin: Kuopio 80 km, Jyväskylä 95 km, Varkaus 95 km, Mikkeli 135 km, Tampere 250 km ja Helsinki 335 km.

Melontaa Etelä-Konneveden kansallispuisto
Melontaa Etelä-Konneveden kansallispuisto

Vastakohtien Etelä-Konnevedellä aava järviluonto kohtaa pohjoissavolaiset vuorimaat ja karujen kalliorantojen taakse kätkeytyy sisämaan vehreitä lehtoja. Kansallispuiston laaja mannerosa järven itärannalla on todellista vuorimaata, jossa vuorottelevat rehevät lehtonotkelmat ja jyrkkärinteiset, jäkälän ja kilpikaarnaisten mäntyjen koristamat kallionlaet. Enonniemen kolme huippua, Kalajanvuori, Loukkuvuori ja Kituvuori, tarjoavat vaihtelevan maaston myös haastetta kaipaaville retkeilijöille. Vuorimaaston yksi erikoisuus on alueellisesti uhanalainen pahtarikko, jonka yleensä löytää Lapin tuntureilta.

Lisätietoa Etelä-Konneveden kansallispuistosta löytyy www.luontoon.fi/etela-konnevesi/

Melontakurssilla majoittuminen

Suositus: Halutessaan majoittuminen ja saunominen Törmälässä (omakustanteinen ja varattava itse).

Melontakurssin hinta

Melontakurssin hinta on 169€/henkilö.
Hinta sisältää veron, Whatsapp-tuen, infokirjeen, melontakaluston ja -varusteet, retkiruoan (toisen päivän lounas) ja ohjauksen. Ryhmäkoko on max. 10 hlö.

Voit maksaa koko peruskurssin kerralla, tai maksaa varausmaksun 50 €. Varausmaksu alennuskoodilla ”varaus2024”. Varausmaksun maksamisen jälkeen saat vahvistuksen sekä sähköpostiin loppulaskun, jonka eräpäivä on 30 vrk ennen melontakurssia.

Melontakurssin vastuullisena järjestäjänä toimii Outdoor Adventures Finland (y-tunnus 3255796-2).


Jäikö jokin askarruttamaan?

Useisiin kysymyksiin löytyy vastaus usein kysyttyä-sivuilta. 

Voit kysyä myös alareunan chatissä tai Facebookissa – me vastaamme!