Hiljainen luontoviikonloppu Tiilikkajärven kansallispuisto (5.-7.7.2024) & (20.-22.9.2024)

Tämä kolmipäiväinen rauhoittava luontoelämys sopii ihmisille, jotka tahtovat aikaa itselleen, palautua kunnolla ja saada pienen tauon arjen kiireistä. 

Hiljainen luontoviikonloppu vietetään lähes täysin hiljaisuudessa luonnosta ja yksinkertaisista perusasioista nauttien. Viikonloppu majoitutaan isossa Uiton kämpässä Tiilikkajärven kansallispuistossa ja molempina iltoina pääsemme nauttimaan puulämmitteisen rantasaunan löylyistä ja raikkaasta uintivedestä. Osallistujat tekevät yhdessä yksinkertaiset askareet, kuten ruoan valmistuksen, saunan lämmityksen, tiskauksen ja siivoamisen. 

Viikonlopun aikana pääsemme nauttimaan Tiilikkajärven kansallispuiston kauneudesta ja rauhasta ilman kiirettä ja stressiä. Vietämme viikonlopun aikana mahdollisimman paljon aikaa luonnossa kävellen ja puuhastellen kuunnellen luonnon omaa äänimaisemaa. Tiilikkajärven kansallispuisto on perustettu säilyttämään erämaista järvi-, joki- ja harjuluontoa sekä Tiilikkajärveä ympäröiviä aapasoita ja tarjoaakin erinomaiset puitteet luonnon ihasteluun.


On tutkitusti todistettu, että lyhytkin oleskelu luonnossa laskee stressitasojamme ja verenpainetta, parantaa mielialaamme ja auttaa irtautumaan työn sekä arjen vaateista. Fyysisten terveyshyötyjen lisäksi luonnossa liikkumisen on tutkittu parantavan jopa itsetuntoa. Luonto koetaan moniaistillisesti, mikä lisää luonnon kokonaisvaltaista eheyttävää vaikutusta ihmiseen. Tämän viikonlopun aikana annamme tilaa ja aikaa luonnossa olemiseen ja siitä nauttimiseen. Kun matkapuhelimeen tai keskusteluun ei tarvitse keskittyä rauhoitumme ja koemme ympäröivän luonnon erittäin vahvasti. 

Taito- ja kokemusvaatimukset

Viikonloppuun osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta hiljentymisestä tai meditaatiosta. Kuljettavat reitit ovat melko helppokulkuisia ja matkat kohtuullisia – normaali peruskunto riittää. Osallistujien on oltava yli 18-vuotiaita. 

Toivomme että osallistujat pitävät matkapuhelimet lentotilassa tai vähintää äänettöminä, jotta voimme keskittyä rauhoittumiseen ja luonnosta nauttimiseen. Tapahtuma on päihteetön.

Ohjelma

Päivä 1

Tapaaminen kello 12:00 Tiilikkajärven kansallispuistossa Sammakkotammen pysäköintialueella. Käymme läpi viikonlopun ohjelman ja siirrymme hiljaisuudessa kävellen noin 4 kilometrin matkan majapaikallemme. Kävelyn aikana tehdään joitain Metsämieli-harjoitteita, koulutetun Metsämieli-ohjaajan ohjaamana. Harjoitteet eivät vaadi osallistujien puhumista tai aiempaa kokemusta.

Saavumme Uiton kämpälle noin kello 14:00 ja katsomme kaikille nukkumapaikat, tutustumme paikkoihin ja jaamme askareet. Kun viikonlopun kulku on kaikille selvä, teemme pienen luontoretken ja tämän jälkeen laskeudumme hiljaisuuteen. Illalla syömme yksinkertaista (erilliskustanteinen*) vegaanista ruokaa ja nautimme rantasaunan löylyistä. Pihapiiristä löytyvät nuotiopaikka toimii koko viikonlopun ajan keskustelualueena, jonne voi niin halutessaan tulla juttelemaan toisten osallistujien ja ohjaajien kanssa.

Päivä 2

Herätys viimeistään 08:00 ja syömme rauhassa (erilliskustanteinen*) aamupalan. Aamupalan jälkeen teemme eväät päiväretkeä varten.
Päiväretkellä kierrämme 11 kilometrin mittaisen helppokulkuisen reitin. Osallistujat voivat valita täysin hiljaisen kävelyn tai kävelyn metsämieliharjoituksilla. Pidämme evästauon matkan varrella. Etenemme rauhallista tahtia ja aikaa jää luonnon aistimiselle. Retki taukoineen tulee kestämään noin 4-5 tuntia. Palaamme majapaikkaan iltapäivästä jolloin on hyvin aikaa iltaruoan ja saunan valmisteluun. Illan kruunaa (erilliskustanteinen*) päivällinen, jonka valmistamme yhdessä ja nautimme rantasaunan löylyistä

Päivä 3

Herätys viimeistään 08:00 ja syömme rauhassa (erilliskustanteinen*) aamupalan. Aamupalan jälkeen päätämme hiljaisuuden ja keskustelemme hiljaisuuden kokemuksista. Valmistamme yksinkertaisen lounaan, pakkaamme tavaramme, siivoamme ja poistumme kämpältä viimeistään kello 12:00.
Viimeisenä harjoituksena kävelemme hiljaisuudessa takaisin sammakkotammen parkkipaikalle, jossa olemme noin kello 14:00. Lyhyen loppukeskustelun jälkeen lähdemme palautuneena kotimatkalle.

Saapuminen

Sammakkotammen pysäköintialue.

Tiilikkajärven kansallispuisto sijaitsee pääosin Rautavaaran kunnassa kantatie 87 pohjoispuolella. Tiilikkajärvelle on Iisalmesta matkaa 80 km, Kajaanista 75 km, Nurmeksesta 55 km ja Kuopiosta 90 km.

Kannustamme myös kimppakyyteihin, perustamme whatsapp-ryhmän, jossa voit keskustella kimppakyydeistä.

Bussilla Rautavaaralle

Lähin linja-autoyhteys (matkahuolto.fi) on Rautavaaralle, josta on 15 km kansallispuistoon.

Ohjaajat

Ohjaajina toimii Ulkoilma Akatemian kouluttajat Harri ja Maarit Jääskeläinen

Hinta

329€/henkilö. Hinta sisältää verot, mahdolliset lainavarusteet, ohjauksen, vuokratuvan ja saunan.

Minimiryhmäkoko on 6 henkilöä ja maksimi noin 12.

Huom! Voit maksaa koko retken kerralla, tai maksaa varausmaksun 50 €. Varausmaksu alennuskoodilla ”varaus2024”. Varausmaksun maksamisen jälkeen saat vahvistuksen sekä sähköpostiin loppulaskun, jonka eräpäivä on 30 vrk ennen retkeä.

Varausmaksu 50€ sisältää infokirjeen, whatsapp tuen.

Pelkkä varausmaksu ei ole mahdollista jos retken alkuun on alle 30 vrk.

Huom! Hintaan ei sisälly retkiruokia.

*erilliskustanteiseen yhteiseen ruokailuun on mahdollista osallistua n. 40€/henk. sis. alv. Ruokapaketti yksinkertaisia ja terveellisiä vegaanisia ruokia seuraavasti: 2 x aamupala, 2 x illallinen ja sunnuntain lounas. Tästä tulee erikseen kyselyä ilmoittautuneille jälkikäteen.

Ilmoittautuminen (5.-7.7.2024)

Ilmoittautuminen (20.-22.9.2024)