Meloja 1 peruskurssi, Etelä-Konneveden kansallispuisto (25.-26.5.2024) ✅

Meloja 1 peruskurssi

Koe kirkasvetinen Konnevesi ja sitä ympäröivät vuorimaisemat 

Toukokuussa järjestämme kahden päivän Meloja 1 (EPP1) peruskurssin Etelä-Konneveden kansallispuistossa Rautalammilla. Tämä peruskurssi on loistava tapa aloittaa melontaharrastus turvallisesti. Peruskurssi toteutetaan laadukkailla retkikajakkiyksiköillä. Melontakurssilla noudatetaan melonta- ja soutuliiton Meloja 1 -melonnan peruskurssin sisältösuositusta, kuitenkin siten soveltaen, että melontakurssin pääpaino on retkimelonnassa järvellä. 

Melontakurssin taito- ja kokemusvaatimukset

Peruskurssille osallistumiseksi ei vaadita aikaisempaa melontakokemusta. Osallistujilla tulee olla riittävä uimataito.

Peruskurssille osallistuvalla on mahdollisuus saada melonnasta kurssitodistus, joka on hyödyksi esim. osallistuessa muille meidän melontaretkille ja vaelluksille tai melontaseuraan liityttäessä. 

Kuvakkeiden merkitykset.

Ohjelma ja sisältöä

Päivä 1

Aloitus klo 11:00 ja päättyy noin klo 18:00.
Aloitamme klo 11:00 Törmälän loma- ja kurssikeskuksen rannassa. Aamupäivällä tutustutaan melontakalustoon ja harjoitellaan melonnan perusteita. Tämän jälkeen on mahdollisuus syödä omakustanteinen lounas Törmälässä. Iltapäivällä teemme melontaretken Hankavedellä, jonka aikana syvennetään aamulla opeteltuja taitoja käytännössä.
Päivän päätös klo 18:00 mennessä Törmälän rannassa.
Suosittelen: Melontakurssin aikana majoittuminen ja saunominen Törmälässä (omakustanteinen ja varattava itse).

Päivä 2

Aloitus klo 9:30 ja päivän päätämme noin klo 15:00.
Siirrytään Törmälästä kimppakyydeillä Hanhitaipaleen satamaan ja harjoittelemme melontaan liittyvää logistiikkaa. Lähdemme n. klo 10.30 koko päivän melontaretkelle. Retken aikana kerrataan edellisenä päivänä opittuja asioita ja opitaan uusia. Retken aikana rantaudutaan tauolle ainakin kerran, jolloin samalla tulee harjoituksia luonnonrantoihin rautautumisesta. Lounaana retkiruoka. Peruskurssi päätetään Hanhitaipaleen satamaan klo 15:00 mennessä.

Pidätämme oikeudet muutoksiin. 

Melontakurssin kouluttaja

Kurssin ohjaajana toimii Ulkoilma Akatemian kouluttaja, erä- ja luonto-opas ja melontaohjaaja Vesa Viittala.

Turvallisuus

Jos sääolosuhteet (tuulen voimakkuus yli 8 m/s) eivät salli melontaretken turvallista toteuttamista niin varaamme oikeuden muuttaa ja tarvittaessa lyhentää retkiohjelmaa. Melontaohjaajalla on voimassa oleva EA1 & EA2-kortti, matkailunalan ja turvallisuuspassi (MaTuPa) sekä hygieniapassi. 

www.olenmeloja.fi/melonta/turvallisuus/

Peruskurssin sijainti

Melontakurssi järjestetään Etelä-Konneveden kansallispuistossa Pohjois-Savon Rautalammilla. Etäisyydet noin: Kuopio 80 km, Jyväskylä 95 km, Varkaus 95 km, Mikkeli 135 km, Tampere 250 km ja Helsinki 335 km.

Vastakohtien Etelä-Konnevedellä aava järviluonto kohtaa pohjoissavolaiset vuorimaat ja karujen kalliorantojen taakse kätkeytyy sisämaan vehreitä lehtoja. Kansallispuiston laaja mannerosa järven itärannalla on todellista vuorimaata, jossa vuorottelevat rehevät lehtonotkelmat ja jyrkkärinteiset, jäkälän ja kilpikaarnaisten mäntyjen koristamat kallionlaet. Enonniemen kolme huippua, Kalajanvuori, Loukkuvuori ja Kituvuori, tarjoavat vaihtelevan maaston myös haastetta kaipaaville retkeilijöille. Vuorimaaston yksi erikoisuus on alueellisesti uhanalainen pahtarikko, jonka yleensä löytää Lapin tuntureilta.

Lisätietoa Etelä-Konneveden kansallispuistosta löytyy www.luontoon.fi/etela-konnevesi/

Meloja 1 Peruskurssimaksu

Kurssin hinta 169 €. Hinta sisältää veron, melontakaluston ja -varusteet, retkiruoan (toisen päivän lounas) ja ohjauksen. Ryhmäkoko on max. 10 hlö.

Voit maksaa koko kurssin kerralla, tai maksaa varausmaksun 50 €. Varausmaksu alennuskoodilla ”varaus2024”. Varausmaksun maksamisen jälkeen saat vahvistuksen sekä sähköpostiin loppulaskun, jonka eräpäivä on 30 vrk ennen kurssia.

Melontakurssin vastuullisena järjestäjänä toimii Outdoor Adventures Finland (y-tunnus 3255796-2).


Jäikö jokin askarruttamaan?

Useisiin kysymyksiin löytyy vastaus usein kysyttyä-sivuilta. 

Voit kysyä myös alareunan chatissä tai Facebookissa – me vastaamme!