Melonta ja Joogaretki Etelä-Konneveden kansallispuisto (3.-5.6.2024)

Joogaa Majaniemen kallioilla

Tarjoamme mahdollisuuden luonnon kokonaisvaltaiseen ja aitoon kokemiseen, kun yhdistämme rauhoittavan veden päällä lipumisen meloen ja maadoittavan kallion joogaten.

Tämä kolmepäiväinen elämys sopii aloittelijoille, niin melonnan kuin joogaa ajatellen. Melonta toteutetaan vakailla ja laadukkailla retkikajakki yksiköillä, joihin saat ennen retkeä tarvittavan opastuksen. Pysähdymme melonnan aikana kokemaan luontoa mm. aistimeditaation keinoin. Melonnan vastapainona saamme vahvistua ja palautua juurevalla kalliojoogalla Majaniemen rannassa.

Illat kruunaa järvenrantasauna kauniissa Majaniemessä turvekasvonaamion kera, sekä tunnelmallinen telttayö luonnossa. Tämä hetki irti arjesta on tarkoitettu sinulle, joka haluat kunnolla palautua ja virkistyä luonnon äärellä. Kokea joogaa ja melontaa lempeässä tahdissa ohjattuna.

Aistimeditaatio rauhalliseen tahtiin ohjattuna

On tutkitusti todistettu, että lyhytkin oleskelu luonnossa laskee stressitasojamme, laskee verenpainetta, parantaa mielialaamme ja auttaa irtautumaan työn sekä arjen vaateista. Fyysisten terveyshyötyjen lisäksi luonnossa liikkumisen on tutkittu parantavan jopa itsetuntoa. Luonto koetaan moniaistillisesti, mikä lisää luonnon kokonaisvaltaista eheyttävää vaikutusta ihmiseen. Tällä retkellä annamme tilaa ja aikaa nimenomaan luonnon kokemiseen monien aistien kautta. Pääsemme ihailemaan monimuotoista Etelä-Konneveden luontoa visuaalisesti, mutta hyödynnämme myös muita tuntoaisteja luonnon äärellä, mm. veden kosketusta, kallion ja kivien tuntemista paljaiden jalkojen alla. Käy lukemassa lisää luontoon.fi

Taito-, ja kokemusvaatimukset

Melontaretki on helppo ja soveltuu myös vähemmän kokeneille melonnan harrastajille. Melontavauhti on rauhallinen ja sovitetaan melojien kunnon, kokemuksen sekä olosuhteiden mukaan, ns. hitaimman mukaan melotaan ja nautitaan luonnosta vesiltä käsin. Osallistujien on oltava yli 18-vuotiaita, alle 18-vuotiaat voivat osallistua vain täysi-ikäisen holhoojan seurassa. Osallistujilla tulee olla riittävä uimataito ja peruskunto kolmen päivän melontaa ajatellen. Melomme kolmen päivän aikana n.20-25 km. Aikaisempaa kokemusta melonnasta olisi hyvä olla, esim. melonnan Meloja 1 -peruskurssi tai vastaava käytynä. Mikäli melonnan suhteen herää kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä Vesa/0405268562 info@kalajaretkeily.fi tai yksityisviestillä.

Joogan suhteen ei edellytetä aikaisempaa kokemusta.

Tule aistimaan kirkasvetinen Konnevesi ja sen korkeat kalliot meloen ja joogaten.

Ohjelma

Päivä 1: 

Tapaaminen klo 10:00 Hanhitaipaleen kalasatamassa KalajaRetkeilyn melontavajan luona. Tutustumme hieman toisiimme, melontakalustoon ja käymme läpi tarvittaessa melonnan perusteita, sekä pakkaamme ohjatusti varusteet kajakkeihin.

Melontaretki vesillä alkaa noin klo 11:30, kohti Majaniemen vuokramökkiä ja rantasaunaa. Melonnan aikana rantaudumme syömään lounasta ja teemme luonnossa aistimeditaatioharjoituksen vesiltä käsin kajakeissa.

Retkellä yövymme Majaniemen mökillä (mahdollisuus myös neljälle tupamajoitukseen), joko tuvassa, omissa teltoissa tai riippumatoissa. Mikäli kaipaat myös omaa rauhaa niin suosittelemme telttaa tai riippumattoa, kysy tarvittaessa lainavarusteita.

Kevyt melonnan jälkeinen kehonhuolto järven rannan tuntumassa. Illan kruunaa (erilliskustanteinen*) päivällinen, jonka valmistamme yhdessä sekä rantasauna ja uinti sekä hoitava turvenaamio kasvoille.

Melontamatka ensimmäisenä päivänä noin 10 km, melontaa taukoineen noin 4-5 h. Mikäli sääolosuhteet sen sallii on mahdollisuus myös iltamelontaan ja katselemaan auringonlaskua.

Päivä 2:

Tunnelmallisen telttayön jälkeen aloitamme aamun Majaniemen kallioilla aamujoogalla. Yhteinen aamupala syödään aamujoogan jälkeen Majaniemen rannassa (erilliskustanteinen*).

Aamupalan jälkeen lähdemme pienelle melontaretkelle, melontaretken aikana syödään maastossa retkilounas. Melonnan jälkeinen syvempi kehonhuolto ja joogailu järven rannan tuntumassa Majaniemessä. Illan kruunaa rantasauna ja uinti sekä hoitava turvenaamio kasvoille. Toisen päivän suunnitelmiin voi tulla muutoksia jos sääolosuhteet muuttuvat vesillä haastavaksi, myös mahdollinen patikointi pienellä päivärepulla kansallispuistoon on tuolloin mahdollinen.

Päivä 3:

Tunnelmallisen telttayön jälkeen aloitamme aamun Majaniemen kallioilla aamujoogalla. Yhteinen aamupala syödään aamujoogan jälkeen Majaniemen rannassa (erilliskustanteinen*).

Aamupalan jälkeen puretaan leiri ja pakataan kajakit. Noin klo 11:00 siirrymme kajakeilla enonrantaan ja halukkaille patikointi Loukkuvuoren jylhiin maisemiin aistien samalla luontoa ja halukkaille uinti patikoinnin jälkeen. Retkilounas Enonrannassa.

Melontaretki takaisin Hanhitaipaleelle alkaa Enonrannasta n. klo 13:00. Luonnon ihmettelyä ja rauhallista melontaa hitaimpien ehdolla. Paluu Hanhitaipaleen satamaan viimeistään n. klo 15:30.

Melontamatka kolmantena päivänä noin 6-8 km, melontaa taukoineen n. 4-5 h.

Pidätämme oikeudet ohjelman muutoksiin.

Ohjaajat

Melonnan vastaava ohjaaja

Ohjaajana melonnan osalta toimii KalajaRetkeilyn melontayrittäjä, erä-, ja luonto-opas Vesa Viittala.

Jooga ohjaajana:

Ohjaajana joogan ja mindfulness-harjoitusten osalta toimii yli 200 h joogaopettaja (LootusHoiva) Lotta Impivaara.

Turvallisuus

Mikäli sääolosuhteet (tuulen voimakkuus yli 8 m/s) eivät salli melontaretken turvallista toteuttamista, niin varaamme oikeuden siirtää tai perua retken. Melontaohjaajalla on voimassa oleva EA1 & EA2-kortti, matkailualan turvallisuuspassi (MaTuPa), sekä hygieniapassi.

Osallistuthan retkelle vain terveenä!

Osallistujien varusteet

Osallistujilla on oltava säähän ja melontaan sopiva ulkoiluvaatetus ja jalkineet, vedenpitävästi pakattu varavaatetus, makuupussi, makuualusta, saunomisvälineet, leiriruokailuun tarvittavat varusteet ja ruuat sekä halutessa oma teltta. Kysy lainavarusteita, kuten telttaa tai riippumattoa.

Lähetämme tarkemman varustelistan osallistujille infokirjeessä.

Sijainti

Tapaaminen klo 10:00 Hanhitaipaleen satamaan, Satamatie 143 Rautalampi, 77700. Melonta & Joogaretki järjestetään Etelä-Konneveden kansallispuistossa Pohjois-Savon Rautalammilla. Etäisyydet noin: Kuopio 80 km, Jyväskylä 95 km, Varkaus 95 km, Mikkeli 135 km, Tampere 250 km ja Helsinki 355 km.

Kimppakyydeistä voi sopia whatsapp ryhmässä.

Kohdekuvaus

Vastakohtien Etelä-Konnevedellä aava järviluonto kohtaa pohjoissavolaiset vuorimaat ja karujen kallioiden taaksen kätkeytyy sisämaan vehreitä lehtoja. Kansallispuiston laaja mannerosa järven itärannalla on todellista vuorimaata, jossa vuorottelevat rehevät lehtonotkelmat ja jyrkkärinteiset, jäkälän ja kilpikaarnaisten mäntyjen koristamat kallionlaet. Enonniemen kolme huippua, Kalajanvuori, Loukkuvuori ja Kituvuori tarjoavat vaihtelevan maaston myös haastetta kaipaaville retkeilijöille. Vuorimaaston yksi erikoisuus on alueellisesti uhanalainen pahtarikko, jonka yleensä löytää Lapin tuntureilta.

Lisätietoa Etelä-Konneveden kansallispuistosta löytyy: www.luontoon.fi/etela-konnevesi/

Hinta

329€/henkilö. Hinta sisältää verot, kajakin+melontavarusteet, melonnan ohjauksen sekä jooga/mindfulness-harjoitusten ohjauksen, vuokratuvan ja rantasaunan + turvenaamion.

Huom! Voit maksaa koko retken kerralla, tai maksaa varausmaksun 50 €. Varausmaksu alennuskoodilla ”varaus2024”. Varausmaksun maksamisen jälkeen saat vahvistuksen sekä sähköpostiin loppulaskun, jonka eräpäivä on 30 vrk ennen retkeä.

Pelkkä varausmaksu ei ole mahdollista jos retken alkuun on alle 30 vrk.

Huom! Retkiruuat ja muut retkeilyvarusteet, mm. majoite ym. eivät sisälly hintaan.

*erilliskustanteinen yhteinen päivällinen ja aamupala on mahdollista lisämaksua vastaan, päivällisen ja aamupalan valmistamme yhdessä. Tästä tulee erikseen kyselyä ilmoittautuneille jälkikäteen. n. 30€/henk. sis. alv.

Varaa tupapaikka tästä

Lisätietoja

Mikäli haluat kajakkikaksikon tai tulee kysyttävää melontaa liittyvissä asioissa, otathan yhteyttä puhelimitse 0405268562/Vesa tai sähköpostilla info@kalajaretkeily.fi. Joogaan ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa lisätietoa antaa 0443720006/Lotta.

Instagram löydät meidät: @ulkoilmaakatemia / @vesaviittala ja @Lootushoiva.

Vastuullisena järjestäjänä toimii Outdoor Adventures Finland (y-tunnus 3255796-2).