Toimitus-, tilaus-, ja palautusehdot

Päivitetty: 24.4.2024

Yleistä

Ulkoilma Akatemia – Puoti verkkokauppa on Outdoor Adventures Finland:n ylläpitämä, laadukkaisiin tuotteisiin erikoistunut kotimainen verkkokauppa. Suurinosa Ulkoilma Akatemia – Puoti verkkokaupan tuotteista on myös käytössä ja testattavissa UlkoilmaAkatemia.fi kursseilla ja vaelluksilla.

Tilaukset ja toimitusehdot

Tilatessasi tuotteita Ulkoilma Akatemia – Puoti -sivuilla olevasta verkkokaupasta tilaustietosi lähtevät suoraan Outdoor Adventures Finland:lle, joka toimittaa tuotteet omasta varastosta. Tilauksen jättämisen jälkeen käsittelemme tilauksesi viimeistään tilausta seuraavana arkipäivänä. Tilauksesta saat vahvistuksen tilauksen yhteydessä antamaasi sähköpostiosoitteeseen. käsittelee saapuneet tilaukset saman ja seuraavan arkipäivän aikana. Sesonki- ja ruuhka-aikoina normaaleista toimitusajoista voi poiketa.

Tilaamalla Ulkoilma Akatemia – Puoti verkkokaupasta hyväksyt nämä toimitusehdot. Tuotteita myydään 18 vuotta täyttäneille henkilöasiakkaille tai yrityksille/yhteisöille Suomessa. Tekemällä tilauksen vakuutat, että olet 18 vuotta täyttänyt. Tekemällä tilauksen verkkokaupan kautta vahvistat, että olet lukenut, ymmärtänyt ja hyväksynyt nämä käyttöehdot. 

Toimitukset

Tilatut tuotteet pyritään toimittamaan 4 arkipäivän sisällä, mutta sesonkina kun ollaan paljon maastossa voi mennä jopa 10 arkipäivää tilauksesta kunnes tuote saada lähetettyä antamaasi kotimaan toimitusosoitteeseen. Tarvittaessa/erikseen pyydettäessä toimitamme  tuotteet lyhyemmälläkin toimitusajalla. Poikkeustilanteessa pidätämme oikeuden perua tilauksen tai muuttaa toimitusehtoja sekä toimitusaikaa.

Hinnat

Tuotteen hinta on se, joka tuotteen kohdalla näkyy tilaushetkellä verkkokaupassa. Mahdolliset toimituskulut näkyvät ostoskorissa. Ulkoilma Akatemia – Puoti pidättää oikeuden tilauksen perumiseen selvien hintavirheiden kohdalla. Kaikki hinnat ilmoitetaan euroina (EUR) ja sisältävät voimassa olevan arvonlisäveron. Hinnat eivät sisällä mahdollisia toimituskuluja, joista kerrotaan lisää kohdassa ”Toimitus”. Pidätämme oikeuden korjata hintavirheet verkkosivuillamme.

Alennukset

Huom! Ulkoilma Akatemian asiakkailla on mahdollisuus saada kertaluonteisia kanta-asiakas alennuksia. Saat tästä pyydättäessä meiltä erillisen tarjouksen!

Tilauksen peruuttaminen

Outdoor Adventures Finland tarjoaa 30 päivän peruutusoikeuden. Peruutus tulee ilmoittaa selkeästi esimerkiksi sähköpostilla tai puhelimitse.

Palauttaminen ja vaihtaminen

Ulkoilma Akatemia-Puoti verkkokaupan uusilla tuotteilla on 14 päivän palautusoikeus. Palautettavan tuotteen tulee olla alkuperäisessä kunnossa, ja sen tulee olla täysin myyntikelpoinen. Tuotteen hintaa ei hyvitetä, jos tuotetta ei voida myydä uudelleen. Verkkokaupan käytöstä poistuvilla tuotteilla ei ole palautus- tai vaihtooikeutta!

Reklamaatiot ja takuu

Reklamaatiot ja takuuehdot koskevat vain uusia tuotteita, ei käytöstä poistuvia tuotteita.

Jos tuote on rikki tai se ei kestä normaalikäyttöä, voit tehdä tuotteesta reklamaation. Reklamaation voi tehdä ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Joissain tapauksissa meidän on pyydettävä sinua lähettämään kuvia vauriosta, jotta voimme selvittää parhaan tavan edetä. Takuukorjauksia ja -vaihtoja hoitavat tuotteiden valmistajat tai maahantuojat, ja me autamme sinua ottamaan heihin yhteyttä tarvittaessa. Huomaa, että takuu ei yleensä kata normaalista käytöstä johtuvia kulumis- vikoja tai vaurioita, jotka johtuvat tuotteen ohjeiden vastaisesta käytöstä.

Ulkoilma Akatemia-Puoti (Outdoor Adventures Finland) -verkkokauppa noudattaa kuluttajansuojalakia, jonka mukaan asiakkaalla on oikeus korjaukseen, vaihtoon, hinnanalennukseen tai kaupan purkuun, jos tuote on viallinen ja virhe on ollut olemassa jo tuotteen toimitushetkellä. Teemme parhaamme, jotta kaikki ongelmat ratkeaa nopeasti ja oikeudenmukaisesti.

Therm-a-Rest

Takuu ei kata normaalia kulumista, puhkeamista, hankautumista tai tuotteen väärinkäyttöä. Tuotteen muuttamisesta tai purkamisesta syntyneet viat eivät kuulu takuun piiriin. Mikäli Therm-a-Rest tuotteessasi on korjattavissa olevia vaurioita tai kulumia, jotka eivät kuulu takuun piiriin voimme suorittaa korjauksen etukäteen sovittua korvausta vastaan. Kaikki Therm-a-Rest alustat paineistetaan tehtaalla ennen markkinoille saattamista. Paineistuksessa tarkistetaan alustojen 100% ilmatiiveys ja rakenteiden liimaukset.

Esimerkkejä Therm-a-Rest:n takuun ulkopuolisista vioista:

 • Alusta tyhjenee hiljalleen yön aikana: Alustaan on tullut pieni ulkopuolisen syyn aiheuttama reikä, jonka kautta ilma poistuu alustasta.
 • Alustaan syntyy “kupla” (Yli 3 vuoden vanhat alustat ostopäivästä): Alustan liimaukset ovat vaurioituneet käyttövirheen tai kulumisen vuoksi.

Vinkkejä alustan käyttöön, jotta takuu säilyy:

 • Alusta tulee täyttää juuri ennen sen käyttöä.
 • Täytettyä alustaa ei saa jättää auringonpaisteeseen, kuumaan telttaan tai lähelle lämmönlähdettä. Lämpö laajentaa alustan sisällä olevaa ilmaa voimakkaasti ja samalla lämmön vaikutuksesta alustan rakenteen liimaukset heikkenevät.
 • Älä täytä alustaa liian täyteen ns. “pinkeäksi”
 • Varastoituna alustaa ei tule säilyttää kuljetuspussissa, vaan mahdollisimman avonaisena valolta ja kosteudelta suojattuna.
 • Säilytyksen aikana pidä venttiili auki, jotta alustaan jäänyt kosteus poistuu.
 • Pidä alusta puhtaana.

MSR

MSR takuu ei kata tuotteen kulumista, kuten värien haalistumista, hankaumia, naarmuja, UV-altistumisen tai käytön aiheuttamia materiaalien hajoamisia, korroosiota jne. Takuu ei myöskään kata tuotteita, joita on muutettu tai käytetty väärin. Takuu ei myöskään kata tuotteita, joita ei ole huollettu oikein.

Esimerkkejä MSRS:n takuun ulkopuolisista vioista:

 • Pocket Rocket DLX piezo ei toimi: Keittimen liekkipesän kierrettä on aukaistu, jolloin pietzon lanka on irronnut “lankatunnelista”. Lanka pitää ujuttaa uudelleen tunneliin, jolloin pietzo toimii jälleen.
 • Teltan saumat hilseilee tai kangas on tahmea: Telttaa on säilytetty väärin tai siihen on jäänyt kosteutta säilytyksen ajaksi. Telttaa ei saa säilyttää kuljetuspussissa, vaan se tulee säilyttää ilmavasti kuivassa ja valolta suojattuna. Teltan kankaat pitää puhdistaa ennen pitkää säilytystä.
 • Vedenpuhdistin on hidas: Vedenpuhdistimen filtteri on likainen. Filtterin teho alkaa hidastua ensimmäisen käyttökerran jälkeen, joten hidastuminen on normaalia. Syynä voi myös olla, että puhdistinta on säilytetty väärin, jolloin filtteri on tukkiintunut.
 • Vedenpuhdistin vuotaa saumoista: Puhdistimen tiivisteet ovat kuivuneet tai osat on kierretty liian tiukalle, jolloin tiiviste on siirtynyt pois paikaltaan.
 • Teltan kaari on haljennut: Kaaret ovat olleet hiukan irti toisistaan, jolloin ulompi kaari ei jaksa pitää painetta ja halkeaa. Tai kolhujen vuoksi kaaren rakenne on heikentynyt.

Telttoihin on mahdollista ostaa kaaria varaosina. Mittaa kaaren paksuus ja pituus (Pituus on kaari ilman holkkia) ja ilmoita kaarenpätkän paikka kaarisarjassa, näin saamme toimitettua tarvittavan kaaren.

Yhteystiedot

Jos sinulla on kysymyksiä tilauksestasi, toimitusehdoista tai haluat antaa palautetta, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme. Autamme mielellämme kaikissa verkkokauppaamme liittyvissä asioissa. Voit ottaa yhteyttä meihin sähköpostitse tai puhelimitse.

Force majeure

Emme vastaa ylivoimaisen esteen (Force majeure) aiheuttamista viivästymisistä tai viivästyneen toimituksen aiheuttamista välillisistä haitoista.

Turvallisuus

Kaikki Ulkoilma Akatemian Puoti -verkkokaupassa antamasi asiakastiedot ovat luottamuksellisia eikä niitä missään tilanteessa luovuteta ulkopuolisille tahoille. Huom! Suostumuksellasi tietoja voidaan käyttää Outdoor Adventures Finland:n omaan markkinointiin.

Ulkoilma Akatemia Puoti -verkkokaupan ylläpitäjän yhteystiedot

Outdoor Adventures Finland

Y-tunnus: 3255796-2

Pappilanvuorentie 1 c 27

40270 Palokka

p. 0405268562

info@ulkoilmaakatemia.fi