Tällä sivulla kerromme kuinka voit valmistautua Ulkoilma Akatemian retkeilykurssille.

  1. Hae sähköpostista Holvin lähettämä kuitti ja noudata ohjeita. Tarkista myös roskapostit. Kuitin lähettää Holvi. Tarkemmin “Usein kysyttyä“-sivuilla. TAI Rekisteröidy Jäsensivuille suoraan!
  2. Tutustu retkeilykurssin infoon sekä verkkokurssimateriaaliin. Tässä vaiheessa ei kannata vielä vastata verkkokurssin kysymyksiin. Ota vinkkejä mm. pakkaamiseen sekä pukeutumiseen.
  3. Mieti mitä varusteita tarvitset lainaksi. Kurssi-infossa on lueteltu pakolliset varusteet. Mikäli käytät omia varusteita, huomioi että ne ovat olosuhteisiin sopivia. Makuupussi kesällä naiselle +5 (comfort +5) ja miehelle + 5 (limit +5). Oma makuupussi voi olla eristävämpi. Meidän makuupussin comfort on +4 ja limit -2. Aikaisin keväällä sekä syksyllä vastaavat luvut ovat comfort -4 ja limit -9. Makuualusta mielellään mukava ja eristävä. Rinkka kooltaan 60-80 -litraa. Teltta mielellään kompakti ja painoltaan 2 – max. 3 kg. Lisätietoa meidän lainavarusteista löydät täältä. HUOM! Kurssille ei ole tarkoitus pakata “täydellisesti”, kurssin jälkeen osaat arvioida tarpeesi tarkemmin.
  4. Täytä omat tiedot ja ilmoitus lainavarusteista. Rekisteröidy ja kirjaudu Jäsensivuille, tutustu infoon ja täytä omat tiedot. Omat tiedot tulee olla täytettynä viimeistään viikkoa ennen kurssia. Mikäli olet ilmoittautunut myöhemmin, täytäthän tiedot mahdollisimman pian. Tiedot tulee olla totuudenmukaisesti tehtynä jokaiselta osallistujalta erikseen. Tietoja voi tarvittaessa muokata jälkeenpäin.
  5. Valmistaudu kurssiin. Liiku mahdollisimman paljon. Ylämäet, portaat yms. jalkojen treenaaminen on eduksi. Kaikki liikkuminen helpottaa kurssilla olemista sekä rinkan kanssa luonnossa liikkumista. Juuri ennen kurssia kannattaa vielä tarkistaa roskapostit, kurssi-info sekä syödä ja juoda hyvin. Lisää kurssin fyysisyydestä.
  6. Eväät mukaan! Retkeilykurssien hintaan sisältyy retkiruoat. Retkiruokiin kuuluvat yksi aamupuuro sekä kolme lämmintä ateriaa (allergiat sekä ruokavaliot on kysytty ilmoittautumisen yhteydessä). Lisäksi on hyvä pakata patukoita (suklaa, mysli, energia yms.) 3-4 per päivä, puuron kaveriksi leipää sekä iltapalaksi makkaraa tai muuta sellaista. Kursseilla on mahdollisuus valmistaa iltapalaa avotulella, mikäli ruohikko- tai metsäpalovaroitus ei ole voimassa. Pusseista saat noin 1500 kcal/pv, jonka lisäksi omista eväistä olisi syytä saada 1000 – 1500 kcal/pv lisää. Evästä mielummin vähän liikaa kuin liian vähän.
  7. Pakkaa fiksut vaatteet! Pue sään mukaisesti. Verkkokurssimateriaalista voi olla apua vaatetuksen miettimisessä. Suosi luonnonmateriaaleja ihoa vasten (esim. merino), käytä hengittäviä välikerroksia (esim. fleece) sekä hengittävää kuorivaatetta (esim. puuvillasekoite). Sateeseen sadetakki, kalvotakki (esim. Gore-Tex yms.) tai sadeviitta. Kengät voivat olla maastolenkkarit, jotka tukevat nilkkaa tai retki- / vaelluskengät. Kurssilla huomaat mikä toimii – kurssilla oppii! 🙂 Kurssin alussa on syytä olla lämpimästi päällä (aloitamme aamulla ja olemme aina hetken paikoillaan).

Linkkejä

Jäsensivut – täältä löydät kaikki infot sekä tiedot liittyen osallistumiseen.

VaeltajanOpas – täältä löydät yleisiä vinkkejä vaellukselle valmistautumiseen. Osa vinkeistä sopii hyvin myös retkeilykurssille!

Normaali päivä maastossa – täältä löydät hiukan lisätietoa Ulkoilma Akatemian maastopäivistä.

Usein kysyttyä! – täältä löydät vastauksia useimmin kysyttyihin kysymyksiin.

Kysy tarvittaessa apua

Voit kysyä tarvittaessa apua meidän Jäsensivuilla, chatin tai sähköpostin avulla.