Ulkoilma Akatemian kouluttaja ja erä- ja luonto-opas Jani Korkeamäki on mukana Ulkoilma Akatemian kursseilla jakamassa tietoa pitkistä vaelluksista sekä varusteista haastavissa olosuhteissa. ”Kursseilla lähden siitä liikkeelle, että ne ovat täysivaltaista asiakaspalvelua ja sisältö räätälöidään kullekkin osallistujalle erikseen”.niin nuo ovat väittäneet, että olen hyvä asiakaspalvelija, kai se on uskottava”.

Jani on maalaispoika metsänreunasta Pohjanmaalta. Opinnot ja työt ovat vieneet Jania pitkin Suomea pääkaupungista Lappiin asumaan ja sittemmin Savon pääkaupunkiin Kuopioon. Jani on suorittanut korkeakouluopintoja kielitieteiden ja tulkkauksen parissa. Kielimiehiä siis. Jani on myös käynyt luonnon tarjoaman erämaakoulun, jonka kautta kokemusta vaeltamisesta ja luonnossa olemisesta on reilusti. Viime syksynä Jani teki 52. pidemmän vaelluksensa yksin koiransa kanssa Norjan rajalla Lapissa. Kokemusta poluttomista erämaista Suomessa ja Norjassa on siis kertynyt.

Jani työskentelee nykyään lähes täysipäiväisesti retkeilyvarusteiden parissa, joten erätaitojen lisäksi myös varustepuoli on Janin erikoisalaa.

Janin mielestä parasta retkeilyssä

Oman suorituskykynsä haastaminen ja itsensä ylittäminen haastavissa olosuhteissa on Jani mielestä parasta luonnossa olemisessa. Myös pienet ylellisyydet erämaassa saavat Janin innostumaan. ”Mikään ei ole parempaa, kuin päivän hiihdon tai kävelyn jälkeen kömpiä lämpimään makuupussiin lukemaan kirjaa telttavalon loisteessa, samalla kun lumimyräkkä tai sade piiskaa leirin kattoa. Olo on silloin kuin mummolassa

Janin tapaat kursseilla.