Hiihtovaellus, Patvinsuon kansallispuisto (14.-17.3.2024)

Hiihtovaellus Patvinsuon kansallispuisto

Patvinsuon kansallispuisto ja laajat suo-alueet sekä upeat metsät tarjoavat hiihtäjällä ikimuistoisia hetkiä

Järjestämme maaliskuussa 2024 toisen hiihtovaelluksen Patvinsuon kansallispuistossa. Patvinsuo on erämaisin kansallispuistomme, siellä tavataan kaikkia Suomen suurpetoja. Tämän hiihtovaelluksen tavoitteena on opetella talvivaelluksella tarvittavia taitoja ja rutiineja. Hiihtovaelluksella päivämatkat tulevat olemaan maltillisia, keskitymme enemmänkin leirielämään, luonnossa olemiseen ja selviytymiseen talvella. Vaelluksella yövymme jaettavassa talviteltassa mutta halutessasi on mahdollista nukkua yö vaikkapa taivasalla lumikuopassa. Iltaisin voimme nauttia maittavia retkieväitä nuotion äärellä.

Ulkoilma Akatemian partnerit mahdollistavat käyttöösi retkeilyvarusteita. Kuljetamme lainavarusteet vaelluksen lähtöön. Meillä lainattavat laadukkaat retkeilyvarusteet kuuluvat aina hintaan, ilman lisäveloitusta!

Tämä hiihtovaellus antaa hyvät valmiudet ja tietotaidot osallistua esimerkiksi Ulkoilma Akatemian Käsivarren hiihtovaellukselle huhtikuussa.

Kenelle tämä hiihtovaellus sopii?

> Sinulla on halu tutustua talvivaeltamiseen turvallisesti.
> Sinulla on halu kokea upeita talvisia maisemia.
> Sinulla on jo kokemusta kesällä retkeilemisestä.

Kuvakkeiden merkitykset.

Hiihtovaellukselle osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta talviretkeilystä mutta suosittelemme talviretkeilykurssille osallistumista. Liikumme vaihtelevassa mutta tasaisessa maastossa hiihtäen, joten osallistujilta vaaditaan normaalia kuntoa sekä liikkumiskykyä. Päivämatkat ovat maltillisia noin 5-10 km ja pyrimme hyödyntämään valoisan ajan hiihtäessä. Ahkiota vetäessä hiihtovauhti on rauhallinen, joten samalla ehtii nauttia upeasta talvisesta luonnosta.

Hiihtovaelluksella ahkiossa kulkee kevyesti kaikki tarvittava
Hiihtovaelluksella ahkiossa kulkee kevyesti kaikki tarvittava

Ohjelma

Torstai = tapaaminen Patvinsuolla klo 12:00. Käymme varusteet huolella läpi ja valmistaudumme maastoon lähtemiseen.
Päivämatka noin 5 km.
Perjantai = Päivämatka noin 10 km.
Lauantai = Päivämatka noin 5-10 km.
Sunnuntai = Päivämatka noin 5-10 km.

Vaelluksen ohjaaja

Vaelluksen ohjaajana toimii Ulkoilma Akatemian yrittäjä, kouluttaja ja erä- ja luonto-opas Vesa Viittala.

Vaelluksen ohjaajana toimii Ulkoilma Akatemian yrittäjä, kouluttaja ja erä- ja luonto-opas Vesa Viittala.

Reitti ja profiili

Hiihdämme vaelluksen neljän päivän aikana noin 35-40 km. Tarkempi reitti ja matka tarkentuu lumi- ja jäätilanteen mukaan paikan päällä. Reitti tulee mahdollisesti kulkemaan järvien jäillä ja isoilla suoalueilla, nousumetrejä kertyy vähän. Ajankohtainen jäätilanne vaikuttaa oleellisesti turvavarusteisiin, kuten naskalit ja heittoköysi, opas huolehtii näistä.

Sijainti Patvinsuon kansallispuisto https://www.luontoon.fi/patvinsuo

Patvinsuon kansallispuisto sijaitsee Joensuu – Lieksa -tien (kantatie 73) itäpuolella. Patvinsuolle on Joensuusta Uimaharjun kautta matkaa 90 km. Suomun luontotuvalle on Uimaharjusta matkaa 40 km ja Lieksasta 55 km.

Kannustamme kimppakyyteihin, kimppakyydeistä ja muuta keskustelua voit sopia vaelluksen omassa whatsapp-ryhmässä.

Hinta

Hiihtovaelluksen hinta on 399 €. Hinta sisältää veron, kaikki tarvittavat retkeilyvarusteet lainaan, ohjauksen maastossa sekä talviretkeilyn verkkomateriaalin.

Vaelluksen minimiryhmäkoko on 3 henkilöä, maksimi 10 henkilöä.

Varausmaksu 50€ sisältää infokirjeen, whatsapp tuen ja talviretkeilyn verkkomateriaalin käyttöösi. Voit maksaa koko vaelluksen kerralla, tai maksaa pelkän varausmaksun 50 €. Varausmaksu alennuskoodilla ”varaus2024”. Varausmaksun maksamisen jälkeen saat vahvistuksen sekä myöhemmin sähköpostiin loppulaskun (349 €), jonka eräpäivä on 30 vrk ennen vaellusta.

Huom! Hintaan ei sisälly retkiruokia.

Tämän retken voit maksaa / varata myös liikuntaedulla. Liikuntaedussa saaja Outdoor Adventures Finland (maksu 50,00-399,00), käytä varatessa alennuskoodia “liikuntaedut2024“, jolloin ostoskorissa hinta 0,00 euroa.

Hiihtovaelluksen vastuullisena järjestäjänä toimii Outdoor Adventures Finland (y-tunnus 3255796-2).


Jäikö jokin askarruttamaan?

Useisiin kysymyksiin löytyy vastaus usein kysyttyä-sivuilta. 

Voit kysyä myös alareunan chatissä tai Facebookissa – me vastaamme!